RF-coordinatie

                     


We zien het de laatste jaren steeds drukker worden in de ether. Er waren al heel veel draadloze apparaten in gebruik, maar er lijken er elke dag wel meer bij te komen. Dit betekent dat er steeds meer gebruikers zijn die een stukje van de ether nodig hebben en dat een vrij gaatje vinden dan ook steeds moeilijker wordt. Want voor kleine theater voorstelling, een internationaal congres, een popconcert of een grote musical, overal zijn frequenties nodig voor draadloze microfoons, in-ears, cue-systemen en communicatie.


Om met name de frequentie planning bij grotere evenementen in goede banen te leiden, beschikt AEM over technici die gespecialiseerd zijn in RF coördinatie. Samen met de gebruikers stellen zij een plan op over de te gebruiken frequenties, en welke niet. Alles wat draadloos gebruikt moet worden wordt door hen verzameld, en aan de hand van de frequenties waarop deze materialen werken, rekening houdend met eventuele externe storende factoren, wordt een frequentieplan opgesteld. 

Dit zorgt er voor dat alle gebruikers zonder storing, draadloos met elkaar kunnen werken.

De microfoons voor de artiesten en hun in-ears, de cue-systemen voor de changementen, de draadloze intercomsystemen voor show-caller, regie, licht & geluid, alles werkt dan met elkaar samen.

Tijdens het evenement is er sprake van Zenderbegeleiding en wordt de ether door de aanwezige technici continue gescanned om te zien of alles goed blijft gaan en of er geen omstandigheden wijzigen tijdens een evenement (zoals bijv. cameraploegen die een reportage komen draaien van een evenement).
 

Daartoe beschikken de technici over een hoogwaardige meetset met laptop en scan software. Daarnaast beschikken zij over alle relevante wettelijke informatie, RF calculatie programma's en bovenal de ervaring.


Wil u geen omkijken hebben naar het hele frequentiebeheer tijdens een evenement, neemt u dan contact met ons op om een afspraak te maken met één van de technici om te zien wat AEM voor u kunt betekenen. rentals@aem.nl